۲۵ خرداد ۱۳۸۷، ۱۵:۰۶

وزیر نیرو:

روزانه 500 مگاوات برق از کشورهای همسایه وارد می کنیم

روزانه 500 مگاوات برق از کشورهای همسایه وارد می کنیم

پرویز فتاح از واردات روزانه 500 مگاوات برق از کشورهای ترکمنستان، ارمنستان و آذربایجان خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، پرویز فتاح امروز در یک نشست خبری با اشاره به بروز خشکسالی در کشور و کمبود برق به تبع عدم پرشدن مخازن پشت برخی سدها گفت: سال گذشته به لحاظ تامین آب و برق مورد نیاز مردم، کشور در شرایط مطلوبی قرار داشت اما امسال با وجود پیش بینی ها مبنی بر وجود یک سال نرمال آبی، اما خشکسالی کشور را فراگرفت و این خود باعث بروز مشکلاتی شده است.

وزیر نیرو افزود: خشکسالی های رخ داده در کشور طی سالهای گذشته به ثبت رسیده که می توان با مقایسه آنها دریافت که خشکسالی امسال، در 40 سال گذشته به لحاظ شدت بی سابقه بوده است. در طول سنوات گذشته استانهای شمالی کشور شاهد کاهش بارندگی بودند ولی شدت آنها به میزان فعلی نبود.

وی تصریح کرد: مشکلی که امسال گریبانگیر کشور شده به صورت کامل مربوط به بخش آب است چراکه مشکلات عدم تامین برق نیز به دلیل بروز مشکل در صنعت برق کشور به لحاظ فنی نیست بلکه همه مربوط به نبود آب مورد نیاز نیروگاه های برق آبی است.

فتاح گفت: هم اکنون نمی توان از هیچ پروژه نیروگاهی نام برد که در مدت زمان مقرر خود به بهره برداری نرسیده باشد. بر این اساس در سال 86 حدود 4هزار و 200 مگاوات برق در بخش برق آبی و حرارتی وارد مدار شده است که امسال نیز طی دو ماه و 25 روز اخیر واحدهایی که باید به مدار می آمدند، وارد شده اند.

وی اظهار داشت: آنچه ما را دچار مشکل کرده ظرفیت برق آبی ها و حجم آب پشت سدها است که افت پیدا کرده است؛ در این میان باید مسائل را از نگاه حاکمیتی مورد بررسی و حل قرار داد. بر همین اساس نیز وزارت نیرو اجازه نداده در هیچ شهرستانی جیره بندی آب اعمال شود ولی اگر بدنه وزارت نیرو تمامی تلاش خود را انجام داد و به نتیجه نرسید آن بحث دیگری است.

به گفته فتاح، مردم همکاری خوبی را با دولت در صرفه جویی در مصرف آب و برق داشته اند و البته بازهم از مردم خواهش می کنیم که با درک صحیح از موقعیت کشور با تدابیر خود وزارت نیرو را در تامین آب و برق مورد نیاز کشور یاری رسانند.

وی خاطرنشان کرد: شبکه برق کشور به صورت خودکار عمل می کند و اگر تراز تولید و مصرف برق به هم خورد شبکه به طور خودکار و هوشمند خاموشی اعمال می کند . بر این اساس میزان خاموشی که در روز اعمال می شود 2هزار تا 2هزار و 500 مگاوات است و در شب نیز این رقم به 1 هزار و 500 مگاوات می رسد.

فتاح با اشاره به عدم اعمال خاموشی در دو شب گذشته گفت: علیرغم وجود کمبود برق در شبکه اما خاموشی اعمال نشد. این درحالی است که سال گذشته 4هزار و 200 مگاوات برق وارد مدار شده که 850 مگاوات آن برق آبی و بقیه سیکل ترکیبی و حرارتی هستند. از ابتدای امسال نیز تا نیمه مرداد 1هزار و 400 مگاوات دیگر وارد مدار می شود.

به گفته وزیر نیرو، تا به حال حدود 600 مگاوات برق به شبکه سنکرون شده و 800 مگاوات دیگر نیز تا مردادماه وارد مدار می شود. ظرفیت حرارتی کشور نیز قابلیت تولید 32هزار و 500 مگاوات برق حرارتی را برای تابستان امسال دارد. مابقی را که 5هزار و 500 مگاوات است به آن اضافه خواهیم کرد.

وی اظهار داشت: البته هم اکنون با توجه به خالی بودن مخازن سدها اما نیروگاه های برق  آبی حدود 2هزار مگاوات در شب برق تولید می کنند ولی در روز از برق آنها استفاده نمی کنیم.

وزیر نیرو جداسازی آب شرب و غیرشرب را کاری هزینه بر و غیرعملیاتی دانست و گفت: برای جداسازی آب شرب از آب غیرشرب تدابیر دیگری توسط وزارت نیرو اندیشیده شده؛ یکی از این تدابیر حمایت از تولید آب معدنی است که چندسالی است شروع شده و محدودیتی نیز برای صدور مجوز آنها وجود ندارد.

فتاح تصریح کرد: تولید و توزیع آب معدنی در کشور تقریبا فراگیر شده ولی باید نظارت قویتری نیز بر روی آن اعمال شود. البته اگر شرکتی ضوابط بهداشتی را رعایت نکنند پروانه آن باطل شده و پلمپ می شود چراکه وزارت نیرو با سلامت مردم شوخی ندارد.

وی اظهار داشت: رویکرد دوم ما توسعه آب شیرین کن ها است. بر این اساس این اقدام از شهر قم شروع شده و به ساوه نیز تسری یافته است. در این روش ایستگاه های کارتی آب شیرین کن نصب شده که آب را با قیمت منطقی به دست مردم می دهند. همه این اقدامات نیز توسط بخش خصوصی انجام می گیرد چراکه دولت به وزارت نیرو اجازه ورود نداده است.

فتاح گفت: حمایت های وزارت نیرو به نحوی است که سرمایه گذاران می توانند از وامهای زودبازده و دولتی برخوردار شده و وزارت نیرو نیز تضمین می کند تاآب تولیدی را خریداری کند. بر این اساس در قم 2 واحد 3 هزار مترمکعبی احداث شده که روزانه 6 هزار مترمکعب آب کاملا بهداشتی را برای مردم این استان تامین میکند.

این مقام مسئول در وزارت نیرو خاطرنشان کرد: قیمت هرمترمکعب آب این آب شیرین کن ها 700 تومان است و مردم نیز از قیمت آن راضی هستند. این روش در آبادان و خرمشهر نیز تا تابستان به بهره برداری می رسد که شامل دو واحد آب شیرین کن به ظرفیت ده هزار مترمکعب است که امید می رود ظرف دو ماه آتی بهره برداری شود که البته قابلیت ارتقا تا 20 هزارمترمکعب را نیز دارند. همچنین در بندرلنگه، بندرعباس و قشم نیز این روش اجرایی می شود.

وزیر نیرو از واردات روزانه 500 مگاوات برق از کشورهای ارمنستان، آذربایجان و ترکمنستان خبرداد و تصریح کرد: در این راستا با صنایع نیز صحبت شده تا شیفت خود را از سرشب به انتهای شب منتقل کنند تا از این طریق 500 مگاوات دیگر بتوان برق صرفه جویی کرد.

فتاح همچنین از اعمال ضوابط سخت گیرانه برای دولتی ها خبرداد و گفت: ابتدا اخطار سپس قطعی برق مجازات دستگاه ها و سازمان های دولتی است که در مصرف آب و برق صرفه جویی نکنند.

وی در خصوص ساعات کار اصناف نیز گفت: این تنها در حد یک پیشنهاد بوده و معلوم نیست دولت به آن رای مثبت دهد. البته در اتحادیه اروپا زمان خاموشی اصناف 19 است که کار سختی نیست و مشکلی نیز بروز نمی کند.  

فتاح گفت: 15 سال است که بحث اصناف و اتمام ساعات کاری آنها در ابتدای شب مطرح بوده است اما به دلیل برخی تبعات به نتیجه نرسیده است.

فتاح با بیان اینکه در معضلات کمبود برق و خاموشی، مردم مقصر نیستند گفت: مردم ایران همیشه در مصرف آب و برق صرفه جویی کرده اند و در این میان، مردم تهران که 20 تا 25 درصد از برق کشور را مصرف می کنند امسال به طور قابل توجهی صرفه ‌جویی داشته اند.

وی تاکید کرد: میزان مصرف فروردین ماه امسال نسبت به سال گذشته 8 درصد رشد داشته که با اعلام وزارت نیرو، با صرفه‌جویی مردم این میزان در اردیبهشت ما به 6 درصد و در خردادماه به 4 درصد رسیده است که نشان می دهد که مردم با اعلام وزارت نیرو از فروردین ماه 50 درصد در رشد مصرف کاهش داده اند.

وزیر نیرو بیشترین هدر رفت برق را در شبکه فوق توزیع و توزیع اعلام و تصریح کرد: برای سال جاری 2 درصد کاهش مصرف در شبکه توزیع هدفگذاری شده و می توان به نحوی عمل کرد که در تهران خاموشی نداشته باشیم.

به گفته فتاح، پیشنهاداتی نیز ارائه شده که تا مردم تهران خاموشی نداشته باشند که البته مورد موافقت من قرار نگرفته است. تهران نیز به نسبت سهم و وزن مصرف برق، در این سهمیه‌ بندی اعمال می ‌شود.

وی اظهار داشت: نیروگاه‌های ساخته شده ایران بومی شده‌اند و نیازی به قطعات وارداتی ندارند و این قطعات پس از گذشت 50 سال دیگر قطعات تخصصی محسوب نمی شوند و به راحتی می ‌توان آنها را تهیه کرد و ما در این خصوص هیچ مشکلی نداریم.

فتاح افزود: هم اکنون کشور دارای 500 سد است که البته تعدادی از آنها مربوط به قبل از انقلاب است که شامل سدهای کوچک و بزرگ می شود. در این میان 90 سد دارای ظرفیت بالای 100 میلیون مترمکعب هستند که به نوعی سدهای مهم کشور تلقی می شوند.

وزیر نیرو در پاسخ به سوال مهر افزود: در این میان به جز سه سد گاوشان، جگین در استان هرمزگان و پیشین در جنوبشرقی سیستان و بلوچستان، بقیه سدها دچار کاهش و کسری آب در مخازن هستند.

وی تصریح کرد: 15 سد از 90 سد مذکور برق آبی بوده و 7هزار و 200 مگاوات برق را به شبکه تحویل می دهند. 400 سد دیگر برق تولید نمی کنند و تنها برای مصارف آب شرب و تنظیم آب برای کشاورزان کاربرد دارند.

فتاح گفت: البته مشکل کمبود برق کشور مربوط به 15 سد است که وظیفه تولید برق را دارند، از این تعداد تنها 5 سد در تولید برق کارساز بوده که عمدتا نیز در خوزستان واقع هستند که به نوعی می توان گفت سدهای کرخه، دز، مسجد سلیمان، شهید عباسپور و کارون 3 سدهای بحرانی هستند؛ چراکه سهم تولید 6 هزار و 500 مگاوات برق را دارند.

وی اظهار داشت: سطح آب این سدها به شدت پایین آمده و حجم آب مخازن آنها کم شده است.

کد خبر 699156

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha